Litar mleka sa sto manje masti stavite da se kuva .Kad pocne da se nadize nesklanjajte ga sa ringle vec kasikom promesajte mleko i ostavite ga da kipi jos oko 2 min.Posle toga sklonite ga i ostavite da se ohladi 2-3 min a zati sipajte iscedjeni limun(1 limun na litar), mesajte sve dok ne pocne da se grudva a onda ostavite da se ohladi 4-5 sati.Tako prohladjeno procedite .Surutku pijte a dobijeni sira jedite.
Litar mleka sa sto manje masti stavite da se kuva .Kad pocne da se nadize nesklanjajte ga sa ringle vec kasikom promesajte mleko i ostavite ga da kipi jos oko 2 min.Posle toga sklonite ga i ostavite da se ohladi 2-3 min a zati sipajte iscedjeni limun(1 limun na litar), mesajte sve dok ne pocne da se grudva a onda ostavite da se ohladi 4-5 sati.Tako prohladjeno procedite .Surutku pijte a dobijeni sira jedite.